• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 16 Oktober 2024

      De beste producten om glans in het haar te creëren

      Wie wil er nu niet stralend, gezond uitziend haar? Glanzend haar is vaak een teken van goed verzorgde lokken en geeft je kapsel die extra dimensie van luxe en frisheid. Of je nu op zoek bent naar een subtiele glans voor een natuurlijke look of een intense shine voor een speciale gelegenheid, er is een breed scala aan producten beschikbaar om je haar dat perfecte glanseffect te geven. In deze blog bespreken we de verschillende soorten glansproducten, hoe je ze het beste kunt gebruiken, en geven we tips om die prachtige glans te behouden. Ontdek welk product bij jouw haartype past en laat je haar schitteren als nooit tevoren!



      Waarom is glans belangrijk voor gezond haar?

      Glans is een teken van gezond haar omdat het de gladheid en de reflectie van licht op het haaroppervlak laat zien. Wanneer je haar goed gehydrateerd is en de haarschubben glad tegen elkaar liggen, weerkaatst het licht beter, wat zorgt voor een mooie glans. Dit betekent dat het haar de juiste balans van vocht en voeding heeft, waardoor het sterk en veerkrachtig blijft. Glossy hair oogt niet alleen gezonder, maar voelt ook zachter aan en heeft minder kans op pluizigheid en breuk.



      Welke veelgemaakte fouten moet je vermijden bij het gebruik van glansproducten?

      Bij het gebruik van glansproducten worden vaak een aantal fouten gemaakt die juist een averechts effect kunnen hebben:

      1. Te veel product gebruiken: Een veelgemaakte fout is het gebruik van een overmatige hoeveelheid glansproduct. Dit kan leiden tot een vettige, zware uitstraling in plaats van een gezonde glans. Begin altijd met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe indien nodig.
      2. Product verkeerd aanbrengen: Glansproducten moeten vaak op de lengtes en punten van het haar worden aangebracht, niet op de wortels. Het aanbrengen van producten bij de wortels kan leiden tot een vettig uitziende hoofdhuid.
      3. Geen rekening houden met haartype: Sommige glansproducten zijn te zwaar voor fijn haar en kunnen het plat maken. Zorg ervoor dat je een product kiest dat bij jouw haartype past. Voor fijn haar zijn lichte sprays bijvoorbeeld beter dan rijke oliën.
      4. Geen hittebescherming gebruiken bij hitte-tools: Veel glanssprays en oliën kunnen niet alleen gebruikt worden voor een mooie finish, maar ook als hittebescherming. Als je je haar stijlt of krult, zorg dan dat je een product kiest dat ook beschermt tegen de hitte van stylingtools om schade te voorkomen.



      Welke soorten producten zijn er om glans in het haar te creëren? 

      Er zijn verschillende producten beschikbaar om glans aan je haar toe te voegen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen:

      1. Glanssprays: lichtgewicht sprays die direct een mooie glans aan je haar geven zonder het te verzwaren. Ze zijn ideaal om over droog haar te sprayen als laatste stap in je styling routine. Misschien heb je hem al wel eens voorbij zien komen, want op tiktok gaat dit product al helemaal viral, namelijk deColor WoW Dream Coat Supernatural Spray, deze spray biedt de perfecte glans, anti-pluis en is ook nog eens hitte beschermer. De spray wordt juist geactiveerd door hitte, waardoor de mooie glans over het haar zou gaan verschijnen.
      2. Haaroliën: rijk aan voedingsstoffen en perfect voor droog en dof haar. Oliën zoals arganolie en jojobaolie voeden het haar diep en geven een intense glans. Er zijn natuurlijke talrijke soorten oliën, maar een favoriet van ons is zeker de Olaplex Bonding Oil No.7, deze styling olie herstelt en beschermt je haar tegen hitte, pluis en geeft de ultieme glans aan het haar.
      3. Serums: concentraten die niet alleen glans geven, maar ook pluizig haar temmen en zorgen voor een gladde, gepolijste finish. Ze zijn ideaal voor mensen die een zijdeachtig gevoel willen. Een favoriet met een heerlijke geur is de Biosilk Silk Therapy Original Treatment, dit product is een hittebeschermer, anti-frizz en biedt een verbazingwekkende glans aan het haar. Daarbovenop biedt dit product ook bescherming tegen de uv-stralen aan het haar en is de natuurlijke geur van Biosilk, net alsof je bij de kapper vandaan komt.
      4. Leave-in Conditioners: bieden hydratatie en een subtiele glans aan het haar, terwijl ze ook de haarschubben gladmaken, wat resulteert in een natuurlijke glans. Een perfect product hiervoor is deOlaplex Leave-in Moisturize & Mend Leave-In Conditioner nr. 5, dit product heeft een herstellende werking, beschermt tegen hitte en biedt hydratatie aan het haar, met gevolg dat het haar meer gaat glanzen.
      5. Mousses met Glans: deze producten geven zowel volume als een subtiele glans, wat ze ideaal maakt voor mensen die hun haar voller willen maken zonder in te boeten aan glans. Een aanrader hiervoor is de Schwarzkopf OSiS+ Volume & Body Grip Extra sterke mousse, dit product zorgt niet alleen voor volume, maar het is ook een hittebeschermer en een mousse die zorgt voor een glans boost.



      Wat doet een serum voor glans en hoe kies je de juiste?

       

      Een glansserum is een geconcentreerd product dat speciaal is ontwikkeld om je haar een gladde, gepolijste finish te geven en tegelijkertijd pluizigheid te verminderen. Serums bevatten vaak ingrediënten zoals siliconen en oliën die een dunne laag rond de haarvezels vormen, waardoor het licht beter reflecteert en je haar een stralende glans krijgt. Dit maakt het serum ideaal voor mensen die last hebben van droog of pluizig haar, omdat het ook een hydraterende werking heeft. Het product is van lichtgewicht, waardoor het product perfect is voor fijn haar. Het product bevat geen zware oliën, waardoor het haar er niet zwaarder van wordt of vettig gaat lijken. Voor dikker of droog haar kun je kiezen voor een rijker serum met voedende oliën, zoals argan- of jojobaolie.



      Hoe voeg je glans toe met een mousse?

      Een mousse kan je haar niet alleen volume geven, maar ook zorgen voor een mooie, subtiele glans. Het is een ideale keuze voor wie een luchtig kapsel wil met een gezonde uitstraling. Mousse bevat vaak ingrediënten die de haarschubben gladstrijken, waardoor het haar er gladder en glanzender uitziet.

      Hoe gebruik je een glansgevende mousse?

      • Aanbrengen op vochtig haar: Breng de mousse aan op handdoekdroog haar, van de wortels tot in de punten. Gebruik een kleine hoeveelheid (ter grootte van een mandarijn) en verdeel het gelijkmatig.
      • Föhn voor extra glans: Gebruik een föhn om het product in te werken, dit helpt de mousse om de haarschubben glad te maken en geeft extra glans. Houd de föhn in beweging om te voorkomen dat één deel van het haar te heet wordt.
      • Stylen zoals gewenst: Je kunt de mousse ook gebruiken voordat je je haar krult of stijlt, om zo een glanzende en volumineuze finish te krijgen.

       

      Hoe breng je glansproducten het beste aan voor een optimaal resultaat?

      Voor de beste resultaten bij het gebruik van glansproducten is de manier van aanbrengen cruciaal. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je glansproducten haalt:

      1. Start met schoon haar: Glansproducten werken het best op schoon, gewassen haar, omdat vuil en olie de lichtreflectie kunnen verstoren. Was je haar met een voedende shampoo en conditioner voordat je een glansproduct aanbrengt.
      2. Kies de juiste hoeveelheid: Te veel glansproduct kan je haar er vettig laten uitzien. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe indien nodig, vooral bij geconcentreerde producten zoals serums.
      3. Focus op de lengtes en punten: Breng glansproducten zoals serums en oliën voornamelijk aan op de lengtes en punten van je haar, waar je het meest behoefte hebt aan glans. Vermijd de wortels om te voorkomen dat je haar plat en vet aanvoelt.
      4. Gebruik warmte voor extra glans: Veel glansproducten werken beter wanneer ze gecombineerd worden met warmte. Gebruik bijvoorbeeld een föhn of stijltang om de haarschubben glad te maken en de glans te versterken. Zorg er wel voor dat je een hittebeschermend product gebruikt als je stylingtools inzet.
      5. Glanssprays op droog haar: Glanssprays zijn ideaal als laatste stap in je stylingroutine. Houd de spray op ongeveer 20-30 cm afstand van je haar en spuit lichtjes over je kapsel voor een gelijkmatige glans. Dit zorgt voor een subtiele, niet-vette finish.
      6. Masseer serums goed in: Als je een glansserum gebruikt, wrijf het eerst tussen je handpalmen om het product gelijkmatig te verdelen. Strijk het vervolgens zachtjes over de lengtes van je haar om te voorkomen dat het zich ophoopt op één plek.

      Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw glansproducten hun werk optimaal doen en je haar er gezond, stralend en mooi uitziet!

      Glossy hair is meer dan alleen een mooie toevoeging aan je look; het is een teken van gezondheid en goede verzorging. Met de juiste producten en technieken kun je je haar die stralende glans geven waar je altijd van hebt gedroomd. Of je nu kiest voor een lichte glansspray, een voedende olie, of een volumineuze mousse, er is altijd een product dat past bij jouw haartype en wensen. Vergeet niet om voorzichtig te zijn met hoeveel je gebruikt en om je haarroutine af te stemmen op de behoeften van je haar. Door consistent te hydrateren, beschermen en voeden, kun je die gezonde glans behouden en laten schitteren als nooit tevoren. Klaar om je haar die extra shine boost te geven? Probeer vandaag nog een van de aanbevolen glansproducten en zie het verschil!

      Blijf stralen en laat je lokken de show stelen!

      News & updates

      Recente artikelen