• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 16 Oktober 2024

      De top 10 beste kleurshampoos van dit moment

      Gekleurd haar kan je uitstraling compleet veranderen en een boost geven aan je zelfvertrouwen. Maar wie ooit zijn of haar haar heeft laten verven, weet hoe lastig het kan zijn om die prachtige kleur ook écht mooi te houden. Na een paar weken begint je haarkleur vaak te vervagen, worden de punten droog en lijkt de glans langzaam te verdwijnen. De juiste shampoo kan hierbij een wereld van verschil maken. In deze blog duiken we dieper in de wereld van shampoos voor gekleurd haar. We leggen uit welke ingrediënten je moet zoeken, welke je beter kunt vermijden en geven tips over welke producten het beste zijn om je haarkleur zo lang mogelijk levendig en stralend te houden. Of je nu felrood, koel blond of diepbruin haar hebt, wij helpen je om je gekleurde lokken op hun best te houden!

       

      Wat is een kleurshampoo?

      Kleurshampoos zijn speciaal ontwikkeld om de intensiteit en glans van gekleurd haar te behouden en te versterken. In tegenstelling tot gewone shampoos bevatten ze ingrediënten die helpen de haarkleur langer vast te houden en vervaging te voorkomen. Kleurshampoos bevatten vaak zachtere, minder agressieve reinigingsmiddelen, wat helpt de kleur langer vast te houden. Gewone shampoos kunnen agressiever zijn waardoor de kleur dus ook sneller kan vervagen. Kleurshampoos beschermen de kleur tegen negatieve invloeden zoals zonlicht, warmte en bij het wassen. Bij een kleurbehandeling worden de haarschubben geopend zodat de verf kan doordringen. Gewone shampoos openen deze schubben tijdens het wassen verder dan kleurshampoo, waardoor er meer kleur verloren gaat en de kleur sneller vervaagt. Dit is dan ook de reden waarom een kleurshampoo zo belangrijk is. Kleurshampoo opent de schubben, namelijk niet zo ver als een gewone shampoo. Het gebruik van een bijpassende  color conditioner is ook aan te raden, omdat deze de haarschubben volledig sluit, wat zorgt voor extra glans en een langdurig kleurbehoud. Zo blijft gekleurd haar gezond, stralend en langdurig mooi.

       

      Wat is het verschil tussen een kleurshampoo en een gewone shampoo?

      Het belangrijkste verschil tussen een kleurshampoo en een gewone shampoo is de formulering. Kleur shampoos zijn verrijkt met ingrediënten die de haarkleur beschermen en vervaging voorkomen. Ze bevatten vaak UV-filters en anti oxidanten om de kleur tegen schadelijke invloeden van buitenaf te beschermen. Bovendien zijn kleurshampoos vaak sulfaatvrij, waardoor ze het haar minder snel uitdrogen en de kleur langer mooi blijft. Gewone shampoos daarentegen richten zich voornamelijk op het reinigen van het haar en kunnen soms zelfs bijdragen aan het vervagen van de haarkleur door agressieve reinigingsmiddelen.

       

      Voor wie is een kleurshampoo het meest geschikt?

      Kleurshampoos zijn ideaal voor iedereen met gekleurd haar die de levendigheid van hun haarkleur wil behouden. Of je nu je haar volledig hebt geverfd, highlights hebt laten zetten of een balayage hebt, een kleurshampoo helpt om de kleur langer mooi te houden. Het is vooral geschikt voor mensen met rood, koper en andere opvallende kleuren die snel kunnen vervagen, maar ook voor degenen die hun natuurlijke haartint met een subtiele kleur  willen behouden.

       

      Hoe kies je de juiste kleurshampoo voor jouw haartype en -kleur?

      Bij het kiezen van de juiste kleurshampoo is het belangrijk om rekening te houden met je haarkleur en het gewenste effect. Voor blond haar zijn er zilvershampoos die ongewenste gele tinten neutraliseren en de koele tonen versterken. Voor rode of koper kleuren  zijn er kleurshampoos die helpen de warme tinten te behouden en vervaging tegen te gaan. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de structuur van het haar. Heb je dun of futloos  haar, ga dan voor een kleurshampoo die volume aan het haar toevoegt. 

       

      Wat zijn de belangrijkste ingrediënten om naar te zoeken in een kleurshampoo en welke moet je vermijden?

      Ingrediënten die belangrijk zijn om naar te zoeken in een kleurshampoo zijn sulfaatvrije formules. Sulfaat kan je kleur vervagen en je hoofdhuid uitdrogen. Zoek naar shampoos die ingrediënten zoals benzofenonen of titaniumdioxide bevatten, die beschermen als een Uv-filter om je kleur te beschermen tegen Uv-stralen. Andere ingrediënten die positieve effecten op het haar hebben zijn: 

      • Arganolie, kokosolie, sheaboter en jojoba olie, om droog haar te voorkomen.
      • Glycerine, panthenol (vitamine B5), aloë Vera en hyaluronzuur, helpen om vocht in het haar te behouden en voorkomen uitdroging.
      • Antioxidanten zoals vitamine E en groene thee-extract beschermen tegen omgevingsschade.
      • Gehydroliseerde proteïnen, zoals keratine, tarweproteïne of zijdeproteïne, versterken het haar en verminderen breekbaarheid en helpen om beschadigd haar te herstellen.

      Producten die belangrijk zijn om te voorkomen in een kleurshampoo zijn:

      • Sulfaten, zoals eerder genoemd, kunnen sulfaten het haar uitdrogen en de haarkleur sneller doen vervagen.
      • Natriumchloride wordt soms aan shampoos toegevoegd om de consistentie te verbeteren, maar het kan uitdrogend werken, wat de haarkleur kan beïnvloeden. De natriumchloride wordt vaak als verdikkingsmiddel gebruikt om de shampoo wat dikker te maken waardoor het niet zomaar van je hand afglijdt. 
      • Alcohol, niet alle alcoholen zijn slecht, maar bepaalde soorten, zoals ethanol, isopropylalcohol en benzylalcohol, kunnen het haar uitdrogen en de kleur laten vervagen. Zoek naar shampoos die deze ingrediënten vermijden, vooral als ze hoog op de ingrediëntenlijst staan. Alcoholsoorten die niet slecht voor je haar zijn: Lauryl alcohol, Cetyl alcohol en Myristyl alcohol en soortgelijke vetalcoholen worden vaak gebruikt om haar te verzachten en vocht vast te houden.
      • Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel, maar ze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Bovendien kunnen ze je haar en hoofdhuid irriteren. Kies liever voor producten met natuurlijke conserveermiddelen zoals citroenzuur of tocoferol (vitamine E).
      • Siliconen kunnen ophopen op het haar, wat kan leiden tot dof en zwaar haar. Wateroplosbare zijn de 'goede siliconen': deze siliconen was je met water weer van je hoofdhuid en haar af. Staat er PEG voor de silicoon, kan dit een water- oplosbare silicoon zijn en dus minder schadelijk. Niet-wateroplosbare siliconen zijn daarentegen wel schadelijk voor het haar en hoofdhuid. Voorbeelden van wateroplosbare siliconen zijn:

       dimethicone copolyol, hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl  polysiloxane en lauryl methicone copolyol) of een vluchtige variant  (cyclomethicone, cyclopentasiloxane en phenylpropyl dimethicone)

      • Zware wasmiddelen, ammonium lauryl sulfaat en natriumchloride (zout) verwijderen vuil en olie, maar ook kleurpigmenten uit het haar.
      • Kunstmatige kleurstoffen en geuren kunnen irritaties veroorzaken, vooral op een gevoelige hoofdhuid en bovendien dragen ze niets bij aan de verzorging.
      • Minerale oliën en Petroleumproducten (bijv. Vaseline), kan het haar verzadigen en verstikken, waardoor het vocht niet goed kan worden vastgehouden en de haarkleur dof kan worden.

       

      Wat is de TOP 10 best verkochte kleurshampoo?

      1. More Haircare Color Shampoo
      2. L'Oreal SE Vitamino Color Resveratrol Shampoo
      3. Goldwell Dualsenses Color Shampoo
      4. Indola Color Shampoo
      5. REF Illuminate Color Shampoo
      6. Four Reasons Original Color Shampoo
      7. Wella Invigo Color Brilliance Shampoo Fijn/Normaal haar
      8. Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Shampoo
      9. Matrix Color Obsessed Shampoo
      10. Fanola Wonder Color Locker Shampoo

       

      More Haircare Color Shampoo: De Beste Keuze voor Gekleurd Haar

      De More Haircare Color Shampoo is niet voor niets een favoriet en bestseller op Haarspullen.nl. Deze shampoo biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor gekleurd haar. Vrij van sulfaten, parabenen, siliconen en gluten, helpt het je haarkleur langer levendig te houden zonder uit te drogen. Dankzij het UV-beschermende filter wordt je haarkleur beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon, waardoor vervaging wordt verminderd. De milde formule reinigt zacht zonder natuurlijke oliën te verwijderen, en is geschikt voor alle haartypes en kleuren. Ideaal voor iedereen die zijn gekleurde haar stralend en gezond wil houden en het product is ook nog eens vegan & cruelty free




      News & updates

      Recente artikelen