• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 8 Juli 2024

      Dit moet je weten over haarproducten voor mannen!

      Misschien een beetje stereotiep, maar het is wel waar: vrouwen besteden over het algemeen veel meer tijd en geld aan het verzorgen van hun haar (al heeft dat hoogstwaarschijnlijk ook te maken met het feit dat vrouwen over het algemeen veel langer haar hebben). Daarom hebben we ook een ruim aanbod aan haarproductenvoor vrouwen. Maar laten we niet vergeten dat mannen ook hun best willen doen om hun haar goed te stylenen verzorgen! Ben jij een man die dat belangrijk vind, maar nog wel wat hulp nodig heeft? Dan is deze blog voor jou! Van de basics tot accessoires: aan het einde van deze blog weet je alles over haarproducten voor mannen. Let’s get to it!

       

      De basisverzorging

      Laten we beginnen bij het begin: wat zijn de basics voor het opbouwen van een haar routine? Zoals we allemaal weten, leggen shampoo en conditioner de basis voor het verzorgen van je haar. Mannengebruiken over het algemeen vaak een multifunctionele shampoo, dus mocht jij daar fan van zijn, raden wij American Crew Classic 3-in-1 aan. Deze mega handige 3-in-1 shampoo is te gebruiken als shampoo, als conditioner en als bodywash! Naast het feit dat deze 3-in-1 super makkelijk te gebruiken is, werkt het ook nog eens zeer goed en heeft het een heerlijke mannen geur. Bovendien wast American Crew Classic het overtollige olie en vuil voorzichtig van het haar, hoofdhuid en lichaam. 

      Ook Goldwell heeft een Hair & Body Shampoo uitgebracht. De shampoo reinigt het haar grondig, verwijdert vuil en overtollige oliën, en zorgt voor een verfrissend gevoel. Daarnaast verzorgt het de hoofdhuid, versterkt het haar en hydrateert het zowel het haar als de huid. Met zijn innovatieve formule en een aangename geur, is deze shampoo ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een eenvoudige en effectieve reinigingsoplossing voor zowel hun haar als lichaam.

       

      Hoe bestrijd je roos?

      Roos is een hoofdhuidprobleem waar veel mensen, zowel mannen als vrouwen, mee te maken hebben. Het is vet irritant en het kan nogal jeuken.Gelukkig zijn er een aantal oplossingen bedacht. Allereerst raden wij de Anti-Roos Shampoo van Schwarzkopf aan. Deze unieke shampoo verwijdert roos op een zachte, maar effectieve manier. Dit is mogelijk dankzij zijn krachtige anti-schimmel eigenschappen. De shampoo reinigt het haar van zichtbare roosschilfers en richt zich op droge en vette hoofdhuid types die gevoelig zijn voor roos. Het maakt het haar soepel en zacht en brengt de hoofdhuid weer in balans. 

       

      Heb je last van extreme roos en/of ben je echt toe aan een wetenschappelijk geteste oplossing? Ga dan voor de Scalp Treatment Kit van Mediceuticals. Aan deze kit hangt dan wel een prijskaartje, maar hij is het zeker waard. Mediceuticalsstaat namelijk bekend om haar effectieve en kwalitatieve haarproducten. Bovendien richt het merk zich voornamelijk op hoofdhuidproblemen, zoals roos. Met jarenlang onderzoek onderscheidt dit merk zich van de rest. Maar roos is niet het enige waar Mediceuticalsin gespecialiseerd is! Lees snel verder voor haar andere krachten.

       

      Kan je haarverlies tegengaan?

      Je kan haarverlies in zekere zin tegengaan: dat ligt onder andere aan de oorzaak van het haarverlies. Dit kunnen talloze factoren zijn, zoals ouderdom, stress, temperatuur en nog veel meer. Iets wat (onafhankelijk van de oorzaak) sowieso kan, is het verminderen van haarverlies! Ook voor dit probleem is de keuze reuze. Laten we beginnen bij de koploper van net: Mediceuticals. Dit innovatieve merk heeft een hele lijn uitgebracht die perfect is voor het bestrijden van haarverlies. De lijn heet:Advanced Hair Restoration. Hair Restoration helpt bij het verminderen van overmatige haaruitval en dunner wordend haar. De technologie bestaat uit speciaal ontwikkelde haar- en hoofdhuid producten die helpen bij chronisch en periodiek haarverlies, het stimuleren van nieuwe haargroei en het versterken van dun en zwak haar. 

       

      Maar that’s not all! Ook Neofollicsheeft een uitgebreide kit in haar assortiment: de Haargroei Kit. Neofollics is gespecialiseerd in het effectief bestrijden van haaruitval en het stimuleren van de haargroei. De Kit bestaat uit de Hairgrowth Lotion en de Scalp Roller. Hiermee wordt de gezonde haargroei geactiveerd en gestimuleerd. De roller maakt microgaatjes in de huid die niet schadelijk zijn. Dit zorgt voor een betere opname van zuurstof. De Lotion zorgt ervoor dat de haarzakjes worden gevoed. Dit bevordert de bloedcirculatie naar de haarzakjes van de hoofdhuid, en worden de haarfollikels gestimuleerd en geactiveerd. En dit kan natuurlijk ook gebruikt worden voor het laten groeien van je baard of snor!

       

      Hoe verzorg ik mijn baard/snor?

      Wanneer je een baard of een snor hebt, is het van belang om het goed te verzorgen! 

      Ga daarom voor de exclusieve Beard & Mustache Argan Oilvan Red One! Deze unieke olie is voor je baard én snor te gebruiken. Het hydrateert, verzacht en laat een heerlijke frisse mannengeur achter. Perfect voor als je je baard en/of snor even extra wilt verzorgen. ;)

       

      Het scheren of trimmen van je baard of snor is natuurlijk ook deel van de verzorging. Daarom is het van belang om een goede trimmer aan te schaffen. Gamma+ Absolute Trimmer is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. Het haar kan gemakkelijk worden geschoren, zonder dat er huidirritatie ontstaat. Het 40mm Black Diamond Carbon DLC-mes is van zeer hoge kwaliteit. Het mes heeft verschillende voordelen, blijft het koeler, langer scherp en vrij van roest. 

       

      Scheren is natuurlijk niet mogelijk zonder een goede scheerzeep. Daarom heeft Insight Man een unieke scheerzeep ontworpen die elke scheerbeurt perfect maakt. Dit is vanwege zijn formule die verrijkt is met verzachtende eigenschappen. Zelfs de allerdikste baarden trim je met gemak door Shaving Soap! Als kers op de taart is de zeep 100% vegan en verrijkt met organisch dadel extract, fenegriek extract en aloë vera sap. Deze ingrediënten zorgen voor een voedend en beschermend effect tijdens het scheren. Wondjes en onhandigheden tijdens het scheren zijn verleden tijd!

       

      Het verschil tussen stylingproducten voor mannen

      Er bestaan talloze soorten stylingproducten voor mannen. Super chill dat er zoveel keuze is, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een stylingklei en een styling crème? We snappen dat er nogal veel vragen naar boven kunnen komen en daarom leggen we kort de verschillen voor je uit!

       

      • Haarwax- het bekendste en veelzijdigste haarproduct voor mannen. Een haarwax is meestal een redelijk droog/hard product dat je gebruikt voor structuur, definitie en een sterke hold. 
      • Paste -  Een haarpaste heeft veel gemeenschappelijk met een haarwax. Het is iets vloeibaarder dan een wax en de hold is net ietsjes minder. Daardoor is een paste ideaal voor restylen, omdat het je lokken net iets minder vast zet dan een wax of clay!
      • Haarklei - Een haarclay zorgt ervoor dat je lokken 'vetter' aanvoelen doordat het extra body, volume en structuur aan je individuele haartjes geeft. Het is dan ook ideaal voor looks met veel volume, zonder dat het je lokken verzwaart. Een haarclay heeft een net iets stevigere structuur dan een haarwax.
      • Haargel - Een gel is te vergelijken met een waterbasis pomade. Allebei de producten hebben een vrij lage viscositeit, maar de gel is nóg iets vloeibaarder. Een gel droogt alleen iets harder op en daarnaast is de hold van een gel niet even sterk. Maar omdat een gel snel opdroogt, kan je er gemakkelijk stekelhaar en andere kapsels mee stylen!
      • Pomade- Een pomade heeft ook een lage viscositeit en daarom worden ze vaak ingezet voor het maken van klassieke looks, zoals de jaren 50 en 60 slick looks. De hold kan erg uiteenlopen, maar de glans is meestal hoog en dus geschikt voor die polished looks.
      • Haarcrème- Er zijn veel diverse soorten crèmes, maar één ding wat vaststaat is dat cream de laagste viscositeit heeft van alle stylingproducten. Creams kunnen zowel een hoge als een lage hold hebben, maar meestal hebben haarcreams een lage tot medium hold. Ze zijn vooral bedoeld voor structuur en controle en ze zijn minder geschikt voor strakke kapsels.
      • Stylingproducten voor je baard- Dit is eigenlijk een overkoepelende term voor diverse stylingproducten. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor het stylen van je baard. Van een Shaving Gel tot een Moustache Wax: alles wat je nodig hebt voor het verzorgen van je baard is hier!

       

      Waar kan ik terecht met vragen over haarproducten voor mannen?

      Zijn er nog onduidelijkheden of heb je twijfels over een bepaald product? Neem dan contact met ons op! Onze experts van het Haarspullen-Team staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Stuur ons geheel vrijblijvend een mailtje naar [email protected] of bel ons tijdens kantooruren. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00. Happy haircare!

      News & updates

      Recente artikelen