• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 16 Oktober 2024

      Het geheim voor de perfecte blow-out

      Een blow-out is niet zomaar een föhn beurt; het is er namelijk één die zorgt voor glad, glanzend haar met prachtig volume. De sleutel tot een goede blow-dry ligt in de voorbereiding, de juiste techniek en het gebruik van kwaliteitsproducten. Of je nu een strakke, gladde look of juist volumineuze waves wilt, een blow-out kan je helpen om je kapsel die professionele touch te geven, zoals je die bij de kapper krijgt.

       

      Hoe creëer ik zelf de perfecte blow-dry?

      Stap 1: voorbereiding is key - de juiste producten voor de perfecte basis

      Een succesvolle blow-out begint al onder de douche. Gebruik een volumeshampoo en een volume conditioner, afhankelijk van het gewenste resultaat. Vergeet niet om een leave-in conditioner of een hittebeschermend product te gebruiken om je haar te beschermen tegen de hitte van styling tools. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgewicht mousse voor extra volume of een serum om je haar glad en pluisvrij te maken.

       

      Stap 2: het drogen van je haar

      De techniek van het föhnen is cruciaal voor het resultaat van je blow-out. Voor volume is het belangrijk om het haar bij de wortels omhoog te föhnen met een ronde borstel, terwijl je de rest van je lokken glad trekt. Werk in secties en gebruik een föhn met een smalle tuit voor gerichte warmte. Begin altijd met het drogen van de wortels en werk naar de punten toe. Dit zorgt ervoor dat je haar niet pluizig wordt en je de controle behoudt. Om vervolgens verder te gaan met een blow-out tool, zorg je ervoor dat het haar zo goed als droog is. 

       

      Om de perfecte blow-out te kunnen creëren bestaan er verschillende haar tools, dit is afhankelijk van wat je zelf het makkelijkst vind werken en hoeveel geld je er aan wil besteden. Hieronder staan de verschillende opties uitgelegd.



      Shark Flexstyle 5-in-1 Föhn en Styler:

      Een perfecte tool om te gebruiken voor een blow-out is de Shark Flexstyle 5-in-1 Föhn en Styler. De Shark FlexStyle is een multifunctionele tool die naast het föhnen ook kan krullen, stijlen en volume toevoegt, vergelijkbaar met andere high-end styler tools. Het heeft verwisselbare opzetstukken waarmee je verschillende looks kunt creëren met één apparaat. Daarnaast biedt het nauwkeurige controle over de temperatuur, waardoor je je haar kunt beschermen tegen oververhitting.

       

       

      Stylingborstel:

      Een andere optie buiten de Shark Flexstyle om is een ronde styling brush in combinatie met een haarföhn. Het is een goedkope optie om een blow-out te kunnen creëren. Hierin gaat alleen wel meer tijd zitten dan bij het gebruiken van de Shark Flexstyle. 

      Voor volume, gebruik je de borstel bij de wortels en trek je het haar omhoog tijdens het föhnen. Wil je golven? Rol de borstel in de lengtes en laat het afkoelen. Kies een borstel met keramische of toermalijn coating voor gelijkmatige warmte en minder beschadiging. Met de juiste ronde borstel creëer je een fantastische blow-out!

       

      Traditionele Fohnborstels

      Een optie tussen de ronde styling borstel in en de Shark flexstyle is een traditionele föhnborstel. Een traditionele föhnborstel is ideaal voor het creëren van een blow-out thuis met een salon waardige afwerking. Deze tool combineert het drogen en stylen in één stap, waardoor je tijd bespaart en toch die gladde, volumineuze look bereikt. Een professionele föhnborstel verdeelt de warmte gelijkmatig en zorgt voor een glanzende, pluisvrije afwerking, terwijl de borstelharen je haar zachtjes ontwarren en in model brengen. Perfect voor mensen die niet handig zijn met een losse borstel en föhn. 



      Stap 3: de afwerking van de blow-out

      Het is erg belangrijk om na het maken van de krul het plukje vast te zetten, zodat de krul rustig kan afkoelen en niet gelijk uitzakt. voor het vastzetten van de krul hebben wij verschillende opties, bijvoorbeeld de Lussoni Crocodile Clips Verdeelklem of met de Lussoni Double Prong Hair Clips en nog een optie zijn de Haarclips make-up zwart creaseless. Voor een perfecte blow-out van je curtain bangs zijn de Haarrollers met clips zelfklevend ideaal.



      Hoe zorg je voor een gladde, frizz-vrije finish?

      Na het föhnen wil je die mooie, glanzende look vastleggen. Gebruik een glansspray of een lichte olie om extra glans te geven en de haarschubben glad te strijken. Let op dat je niet te veel product gebruikt om te voorkomen dat je haar er vettig uitziet. Werk het haar altijd af met een koude luchtstoot van de föhn om de haarschubben te sluiten en de glans te versterken. Dit zorgt voor een langdurige, gladde look.



      Hoe zorg je voor een dagenlange blow-out?

      Je blowout er zo lang mogelijk mooi uit laten zien? Gebruik na de eerste dag een goede droogshampoo om overtollige oliën te absorberen en het volume op te frissen. Vermijd vochtige ruimtes en slaap met je haar in een draaiknot met een satijnen scrunchie of vlecht om het in model te houden. Je kunt ook een lichte herstyling doen met je föhn of stijltang om de volgende dagen wat touch-ups te geven.



      Wat zijn veelgemaakte fouten die je wilt vermijden bij het föhnen van je haar?

      Een paar veelgemaakte fouten kunnen je blow-out verpesten. Gebruik bijvoorbeeld niet te veel product – dit kan je haar zwaar maken en het volume verminderen. Het overslaan van hittebescherming is ook een grote fout die kan leiden tot schade en pluizigheid.  Vermijd het föhnen van volledig nat haar; het is beter om je haar eerst handdoekdroog te maken voordat je begint met stylen.



      Hoe kan ik de perfecte blow-out creëren, zonder hitte te gebruiken?

      Iedereen weet natuurlijk dat hitte nooit positieve effecten geeft aan het haar, vandaar dat wij met een optie komen voor de perfecte blow-out, zonder hitte te hoeven gebruiken. Namelijk door de Zoe Ayla krulset te gebruiken creëer je de perfecte overnight blow-out. Deze haaraccessoire breng je op vochtig haar aan, voordat je gaat slapen, zodat je de dag erna het voordeel hebt van deze hittevrije tool. Dit voorkomt beschadiging van het haar en het scheelt moeite in de ochtend.  Zo heb je een prachtige blow-out zonder je haar te beschadigen!



      Tips voor verschillende soorten haartypes

      Ieder haartype is uniek dus de resultaten van een blow-out zullen ook verschillen. Omdat de haartypes uniek zijn, kan het ook zo zijn dat de blow-dry beter op een andere manier kan worden uitgevoerd. Elk haartype vereist een andere aanpak, maar met de juiste producten en tools kan iedereen een mooie blow-out creëren.

       

      Fijn haar 

      Fijn haar heeft baat bij volume mousse en föhnen met het hoofd ondersteboven voor een extra lift.

       

      Dik of krullend haar

      Dik of krullend haar kan beter eerst gestretcht worden met een grove borstel en een serum om pluizigheid te verminderen. 

       

      Steil haar

      Voor steil haar kun je een lichte olie gebruiken om glans toe te voegen zonder het te verzwaren. 

       

      Een blow-out biedt eindeloze mogelijkheden om je haar op verschillende manieren te stylen, of je nu gaat voor een klassieke, chique look met gladde, zijdezachte lokken of kiest voor speelse volumineuze krullen of beachy waves. Het is de perfecte basis voor zowel casual als glamorous kapsels, wat je stijl ook is.

      Met de juiste producten, tools en techniek kun je elke dag genieten van een salon waardige blow-out die jouw look naar een hoger niveau tilt. Dus, waar wacht je nog op? Ontdek de kracht van een goede blow-out en creëer je eigen signature look, passend bij elke gelegenheid. Blijf experimenteren en laat je haar stralen, of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon om jezelf een zelfvertrouwen boost te geven.

      News & updates

      Recente artikelen