• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Woensdag 16 Juli 2024

      Het geheim voor pluisvrije krullen

      Alle krullenbollen weten hoe lastig het kan zijn om krullen te onderhouden. Elke krul heeft zo zijn eigen wil en bovendien wordt het mega snel pluizig zonder de juiste verzorging. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle merken die beweren dat ze CG-proof zijn, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zijn! Het leven van een curly girl is soms best zwaar. En dat is waarom wij vandaag eventjes wat extra aandacht aan ze besteden! 

       

      Wat houdt de Curly Girl Methode in?

      De CG-methode is een methode die speciaal ontwikkeld is om jouw krullen op de beste manier te verzorgen. De Curly Girl methode is bedacht door Lorraine Massey. Door middel van haar boek 'Curly Girl: The Handbook' worden alle handige tips & tricks in detail verteld. De term CG-proof betekent dus dat een bepaald product of merk binnen deze methode valt, oftewel: veilig om te gebruiken als curly girl. :) 

       

      Onder de Curly Girl Methode vallen een aantal do’s en don’ts. De do’s zijn onder andere om veel haarproducten met natuurlijke ingrediënten te gebruiken, maar tegelijkertijd zijn er een heleboel dingen die je moet mijden als krullenbol. 

       

      Ben je benieuwd naar alle handige weetjes en tips? Lees dan het artikel: “De Curly Girl Methode: Van A tot Z” door!

       

      Hoe komt het dat krullen snel pluizig worden?

      Maar wat is nou precies de reden dat krullend haar zo gemakkelijk pluizig wordt? Allereerst zorgt de natuurlijke structuur van krullen ervoor dat de oliën van je hoofdhuid moeilijker door je haar worden verspreid, wat leidt tot uitdroging en pluis. Maar dat is niet de enige reden dat krullend haar sneller pluizig wordt. Andere mogelijke redenen zijn:

       

      Weersomstandigheden

      Of je nou krullend haar hebt of niet, iedereen vind het vervelend wanneer het begint te regenen, terwijl je haar net goed zit. Nadat je haar is opgedroogd, wordt het namelijk vaak meteen pluizig! Dat komt omdat vooral krullend haar bijzonder gevoelig is voor vocht. Wanneer het haar vocht uit de lucht opneemt, openen de haarschubben zich, waardoor het haar opzwelt en zijn gedefinieerde krulpatroon verliest. Bovendien kunnen veelgebruikte haarproducten, zoals siliconen en sulfaten, het probleem verergeren door een film op het haar achter te laten die de vochtbalans verstoort. Hierdoor verzwaart het haar en verliezen de krullen hun vorm. 

       

      Slapen op een ruwe kussensloop

      Soms hebben we gewoon ons schoonheidsslaapje nodig. En daar is niets mis mee! Het is echter wel van belang dat je dan een goede kussensloop aanschaft. Tijdens het slapen ben je veel aan het bewegen en al is het maar een paar keer omdraaien: een ruwe kussensloop kan ervoor zorgen dat je wakker wordt met pluizig haar in plaats van prachtige krullen. Vervang daarom je ruwe beddengoed met zijden of satijnen lakens en kussens. Zo kan je met een gerust hart gaan slapen. Sleep well! <3

       

      Je haar wassen in te heet water

      Soms heb je gewoon zo’n dag dat een lekkere warme douche al je problemen op kan lossen! Toch blijkt dit niet heel goed te zijn voor je haar. Wanneer je je haar namelijk wast in te heet water, kan het water je haar ontdoen van de natuurlijke oliën die het gehydrateerd en glad houden. Ben jij gevoelig voor pluis? Probeer dan de volgende keer te douchen met een paar graadjes kouder water. 

       

      Gebrek aan goede hydratatie

      We blijven het maar zeggen: je haar heeft meer hydratatie nodig dan je denkt! Al helemaal krullend haar is dorstig voor meer. Veel mensen zijn bang dat je haar dan snel vettig wordt, maar daar hoef je je bij krullend haar geen zorgen om te maken. Hydrateren moet je leren!

       

      Teveel aan je haar zitten

      Een veel voorkomende oorzaak van pluis is wanneer je constant aan je haar zit. Ook borstelen is iets wat je eigenlijk zoveel mogelijk moet ontwijken wanneer het haar droog is. Hierdoor borstel je alle krullen eruit en wordt het haar pluizig. Wij raden aan om je haar te borstelen wanneer het nat is, om het vervolgens te stylen zoals gewenst. Let your hair be!

       

      Wat is het geheim voor pluisvrije krullen?

      Psst.. Zal ik het je vertellen? Het geheim voor het creëren van pluisvrije krullen is het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten. En nu hoor ik je al denken: Er zijn zoveel verschillende verzorgingsproducten, welk merk is nou écht goed? Wij zeggen met volle overtuiging: Imbue! 

      Bij Haarspullen vinden we het mega belangrijk dat je op avontuur kan gaan om het beste uit je krullen te halen. Daarom bieden wij het merk Imbue aan. Imbue helpt je namelijk om je natuurlijke textuur te omarmen en je krullen op hun best te laten zien. Dit unieke haarmerk richt zich volledig op de verzorging en styling van krullend haar, met speciale aandacht voor natuurlijke en voedende ingrediënten. Het merk staat bekend om zijn formules die vrij zijn van schadelijke chemicaliën zoals sulfaten, siliconen, parabenen en minerale oliën, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die de curly girl methode volgen. 

      Imbue's producten zijn ontworpen om de natuurlijke krulpatronen te verbeteren en te behouden, terwijl ze intensieve hydratatie en voeding bieden. Dit helpt om pluis te verminderen en de krullen zacht, glanzend en veerkrachtig te houden.

      De samenstelling van Imbue's producten bevat vaak ingrediënten zoals kokosolie, sheaboter en avocado-olie, die bekend staan om hun hydraterende en voedende eigenschappen. Deze ingrediënten werken samen om het haar te versterken, de elasticiteit te verbeteren en een gezonde glans te bevorderen. Bovendien zijn alle producten vegan en cruelty-free! Dit merk is dus perfect voor alle curly girls en is ook nog eens CG-proof!

       

      Welke producten van Imbue werken het beste voor mijn haar?

      Met Imbue kan je eigenlijk niet verkeerd zitten. Toch begrijpen we natuurlijk compleet dat als je het merk nog niet kent, dat je dan behoefte hebt aan een handvat. Iedere krullenbol heeft een ander haartype en ieder haartype heeft weer andere behoeften. Imbue is voornamelijk geschikt voor krultypes 3A t/m 4C, maar werkt nog steeds erg effectief voor andere soorten krullen. De top 3 meest verkochte producten van Imbue zijn: 

      1. Imbue Curl Liberating Sulphate Free Shampoo 
      2. Imbue Curl Defending Heat Protection Mist
      3. Imbue Curlinspiring Conditioning Leave in Spray

      Droog haar is gevoeliger voor pluis, dus het is vooral belangrijk dat je je haar regelmatig hydrateert. Wij raden aan om een aantal keer per week de Leave in Spray en de Respecting Conditioner te gebruiken. 

       

      Extra tips om pluis te voorkomen

      Naast de juiste verzorgingsproducten, kunnen ook andere factoren meespelen in dit probleem. Daarom zijn hier 6 extra tips om pluis te voorkomen!

       

      1. Gebruik een microvezel handdoek of t-shirt

      Wanneer je een normale handdoek gebruikt om je haar af te drogen, onstaat er een ruwe wrijving, die je haarschubben open zet en daardoor pluis verergert. Wij raden aan om je haar zorgvuldig droog te deppen met een microvezel handdoek of een oude katoenen T-shirt. Dit is een stuk zachter voor je haar!

       

      1. Beperk hitte styling

      Hittetools brengen meer schade aan je haar dan dat je zou denken. Hitte kan het haar namelijk uitdrogen. Beperk daarom het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen. Mocht je het toch lastig vinden om hittetools te laten liggen, raden wij aan om in ieder geval vooraf een hittebeschermer aan te brengen. 

       

      1. Vervang je föhn voor een diffuser

      Zoals hierboven beschreven, zijn hitte tools niet bepaald goed voor je haar. Maar als je dan toch een föhn moet gebruiken, kies dan voor een diffuser. Een diffuser verdeelt gelijkmatig de luchtstroom, zodat krullen worden gedroogd, zonder ze te verstoren of teveel te verhitten.

       

      1. Was minder vaak je haren

      Te veel wassen kan het haar uitdrogen en vatbaarder maken voor pluis. Wanneer je namelijk te vaak je haar reinigt, worden natuurlijke oliën volledig verwijdert. Probeer je haar om de paar dagen of wekelijks te wassen.

       

      1. Bescherm je haar tijdens het sporten

      Als je gaat sporten of zwemmen, is het handig om je haar te beschermen. Vooral tijdens het zwemmen kan het chloorwater je haar flink aantasten. Bescherm je haar door het in een losse vlecht te doen of draag een beschermende hoed. Dit helpt om de blootstelling aan vocht en wrijving te verminderen, wat pluis kan veroorzaken. 

       

      1. Kies voor een geschikte kam of borstel

      Gebruik een kam met wijde tanden of een speciale borstel voor krullend haar om je haar te ontwarren wanneer het nat is. Dit vermindert haarbreuk en helpt je krullen om beter te definiëren zonder pluis te veroorzaken!



      Ik heb nog wat vragen

      Imbue is één van onze favoriete haarmerken. Toch zal het ene product beter werken voor jouw unieke krulpatroon, dan het andere product en dat is iets wat je zelf moet ontdekken. Maar dat maakt het juist ook heel erg leuk, vinden wij! Heb je toch nog behoefte aan wat extra ondersteuning in je keuze? Dan staan onze experts van het Haarspullen-team voor je klaar! Stuur ons een mailtje met al je vragen of bel ons tijdens kantooruren om samen te sparren. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 17:00. Happy haircare!

      News & updates

      Recente artikelen