• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 18 Juli 2024

      Het verschil tussen een vochtarme huid en droge huid

      Je hoort het overal voorbij komen: “Ideaal voor de droge huid” en “Geschikt voor de vochtarme huid”. Je zou misschien denken dat het gewoon dezelfde woorden zijn, maar in een ander jasje. We laten je nu alvast weten: dat is niet het geval! ;) Wellicht heb je altijd al gedacht dat je een vochtarme huid hebt of was je ervan overtuigd dat jouw huid droog is, maar wat is nou precies het verschil? 

      In deze blog kom jij erachter wat deze termen betekenen en wat je daarvoor het beste kan gebruiken. En wie weet: misschien vind je hierdoor de skincare producten die perfect zijn voor jouw unieke huid!

       

      Wat is de betekenis van een vochtarme huid?

      De betekenis van een vochtarme huid zit eigenlijk letterlijk in de naam: deze huid heeft een gebrek aan vocht. Dit kan bij iedereen voorkomen, omdat het een huidconditie is. Bovendien kan de huid, bij een tekort aan vocht, zowel vet als droog aanvoelen. Deze huidconditie komt en gaat, omdat het tekort aan vocht afhankelijk is van bepaalde factoren. Dit kan te maken hebben met hoe gezond je eet en in wat voor omgeving je vaak bent. Voor het gemak hebben we alle punten nog eventjes op een rijtje gezet:

      • Vochtarme huid heeft een gebrek aan vocht
      • Is een huidconditie
      • Kan bij iedereen voorkomen
      • Kan zowel vet als droog aanvoelen
      • Het komt en gaat ook weer weg
      • Afhankelijk van voeding, huidverzorging en omgeving

       

      Waar heeft de droge huid een tekort aan?

      De droge huid is geen huidconditie, maar een huidtype. Hiermee kan je dus aangeboren zijn. Wanneer je een droge huid hebt, heb je een gebrek aan vetten. Dit zorgt ervoor dat de huid minder gemakkelijk vocht vasthoudt en dus droog aanvoelt. Net zoals bij de vochtarme huid, kan de omgeving invloed hebben op de droge huid. Als het bijvoorbeeld erg koud is, als er een wisseling is van temperatuur of als je huid (lang) wordt blootgesteld aan de zon, kan de huid nóg droger aanvoelen. Kort samengevat zijn dit de kenmerken van een droge huid:

      • Is een huidtype
      • Genetisch bepaald, dus word je mee aangeboren
      • Heeft een tekort aan vet
      • Voelt over het hele lichaam droog aan, ook op handen en hoofdhuid
      • Is gevoelig voor voortijdige veroudering
      • Gaat niet weg, maar kan je wel verminderen
      • Afhankelijk van omgevingsfactoren

       

      Wat is het verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid?

      Het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid is eigenlijk heel simpel. Allereerst is een droge huid genetisch bepaald, terwijl de vochtarme huid bij iedereen kan voorkomen. Ten tweede voelt de droge huid altijd droog aan, maar een vochtarme huid kan naast droog ook vettig aanvoelen. Bovendien heeft een droge huid tekort aan talg, in andere woorden vet, waardoor het dus minder goed vocht vasthoudt. Een vochtarme huid houdt moeilijk vocht vast, door factoren als voeding, omgeving en de manier waarop je met je huid omgaat. 

       

      Hoe zorg ik ervoor dat mijn huid niet vochtarm, maar vochtrijk wordt?

      Nu je weet dat een vochtarme huid te redden is, ben je natuurlijk benieuwd wat je dan moet doen! Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kan doen om weer wat vocht toe te voegen aan een vochtarme huid. En nee: water helpt niet. Althans, meer water drinken zorgt er niet voor dat de huid geheel wordt hersteld. 

       

      Een must bij het behandelen van een vochtarme huid is het goed beschermen van de huidbarrière. Voorbeelden hiervan zijn vitamine C en niacinamide, maar ook ceramiden. Ceramiden wordt van nature al aangemaakt in de huid, maar een vochtarme huid heeft behoefte aan iets meer. Het merk CeraVe is hier gespecialiseerd in. Dit unieke huidverzorgingsmerk voegt aan elk van hun producten essentiële ceramiden toe: ceramide 1, 3 en 6-II. Ook verwerken ze in al hun huidverzorgingsproducten het bestanddeel niacinamide. En voor die extra vitamine C: pak een paar keer per dag een lekker stukje groente of fruit!

       

      Hoe ga ik het beste om met een droge huid?

      Helaas is een droge huid niet tegen te gaan. Wel kan je het goed onderhouden, waardoor de droogte in ieder geval vermindert. Iets wat wij aanraden voor dagelijks gebruik, is het gebruiken van een dagcrème. CeraVe Gezichtscrème SPF30 is hierbij een echte must.

       

      Het beste wat je kan doen voor je droge huid qua treatment, is het gebruiken van een 

      herstellend en voedend masker. Wij raden aan om COSRX Overnight Spa Maskaan te schaffen. Dit nachtmasker hydrateert intensief en is ook nog eens te gebruiken als een rijke crème! Gebruik het masker minstens 2 keer per week. Relax, kijk je favoriete serie en geef je droge huid een hydratatie boost. Stiekem ook geen straf toch? ;)

       

      5 tips to protect and perfect

      Of je nou een droge- of een vochtarme huid hebt: bepaalde dingen moet je gewoon vermijden. Hier hebben we een paar belangrijke tips op een rijtje gezet, zodat je je huid ultiem kan verzorgen en beschermen

      1. Gebruik lauw water bij douchen en het wassen van je gezicht
      2. Dep de huid voorzichtig droog met een handdoek (ipv schuren)
      3. Vermijd skincare producten met irriterende stoffen, zoals sulfaten en siliconen
      4. Let op hoeveel je je huid blootstelt aan de zon (en gebruik altijd een SPF)
      5. Probeer zoveel mogelijk gezond te eten. We know, om de tijd lekker uit eten of terrassen is niet te missen, maar zorg ervoor dat je minstens 2 stukken groente of fruit eet op een dag. Alles voor de vitamientjes! ;) 

       

      Vertel me meer!

      Heb je nog vragen of twijfels over het verzorgen van jouw unieke huid? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met ons team! Zij zijn experts in de beautywereld en helpen je graag een handje verder! Stuur een mailtje naar [email protected] of bel ons tijdens kantooruren. Happy skin- en haircare!

      News & updates

      Recente artikelen