• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 19 Juli 2024

      Hoe een perfecte skincare routine jouw leven kan veranderen

      Jong of oud: sinds kort heeft vrijwel iedereen een skincare routine. Overal op het internet wordt van alles verteld over wat je nou wel of niet moet gebruiken voor het reinigen van je huid. Van DIY’s tot peperdure huidverzorgingsmerken: alles kan en alles mag. Maar wat is nou precies het belang van het gebruiken van de juiste producten? 

      In deze blog nemen we je mee in de zoektocht naar jouw ideale skincare routine en vertellen we waarom dit een must is. Get ready en follow along!

       

      Waarom is gezichtsverzorging zo belangrijk?

      Iedereen weet dat je je haar moet wassen, maar wist je dat je gezicht ook reinigings- en verzorgingsproducten nodig heeft? Je huid krijgt namelijk elke dag heel wat te verduren: kou, hitte, UV-straling, make-up resten en nog veel meer. Het is superbelangrijk om je huid te wassen en beschermen, zodat je minder snel last hebt van onzuiverheden. Maar nog belangrijker is het gebruiken van de correcte skincare producten. Want het gebruik van een product dat niet aansluit bij jouw huidbehoeften kan juist averechts werken! Daarom raden we sterk aan om erachter te komen wat jouw huidtype is. Elke huid heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing voor die perfecte glow!

       

      Wat voor soort huidtypes bestaan er?

      Er bestaan mega veel verschillende soorten huidtypes. Bovendien zijn er ook veel mensen die een combinatie hebben van verschillende huidtypes. Dit wordt vaak opgedeeld in 3 verschillende types: droge-, vette- en gecombineerde huid. Maar hoe herken je nou wat voor soort huidtype je hebt? Wij leggen het kort uit:

       

      • Als je huid na het wassen strak aanvoelt en je soms matte plekjes met een beetje schilfering ziet, dan heb je waarschijnlijk een droge huid.

      By the way: wist je dat een droge huid en een vochtarme huid niet hetzelfde is? Als je nieuwsgierig bent naar het verschil, raden we aan om dit artikel te lezen!

      • Heb je een huid die snel glimt en zie je wat grotere poriën? Dat duidt vaak op een vette huid, dankzij dat extra laagje talg.
      • En dan heb je nog de gecombineerde huid: droge wangen terwijl je neus, voorhoofd en kin (de beroemde T-zone) juist vettig zijn.

       

      Wat heeft mijn huidtype nodig?

      Zoals eerder vernoemd, is er wel degelijk een verschil tussen wat voor soort producten een droge huid nodig heeft en wat voor soort producten een vette huid nodig heeft. Daarom bespreken we dit puntsgewijs:

       

      Droge huid

      Bij het verzorgen van de droge huid is een dikke crème (die goed hydrateert) ideaal. Wij raden Cerave’s Hydraterende Crème aan. Deze unieke moisturizer is ideaal voor de droge tot zeer droge huid. Bij de droge huid is het handig als de cleanser ook hydraterend is. En ook hiervoor is CeraVe jouw redder in nood! Hydraterende Cleanser is een effectieve en niet-irriterende gezichtsreiniger. Bovendien zijn CeraVe’s producten perfect om in combinatie te gebruiken.

       

      Vette huid

      Mensen die een vette huid hebben, hebben behoefte aan skincare producten met een lichte textuur om de huid te reinigen. Hiervoor is La Roche Posay Effaclar een koploper. We raden aan om als cleanser de Micro-Exfoliërende Adstringerende Lotion te gebruiken. Deze reiniger zorgt ervoor dat poriën worden verkleind en de huidtextuur gelijkmatiger wordt. Gebruik daarbij de Duo+ Dagcrème SPF30 als moisturizer. Deze dagcrème voedt de vette huid intens, maar beschermt het ook tegen UV-stralen!

       

      Gecombineerde huid

      Als je een gecombineerde huid hebt, kun je het beste kiezen voor een vochtinbrengende crème. Wij raden Vichy’s Specialist Dagcrème aan! Naast het feit dat de crème niet vettig is en de huid verstevigd, heeft het ook nog eens een anti-aging effect. Heb je toch nog last van een glanzende T-zone? 

       

      Dan kun je het beste twee verschillende producten gebruiken voor je huid. Op de vette plekken van je gezicht is het ideaal om een crème met een lichte textuur te gebruiken en op de droge plekken een dikke crème. Misschien een beetje ingewikkeld, maar zo zorg je er wel voor dat alle delen van je gezicht de ultieme hydratatie krijgen die ze nodig hebben

      Bovendien betekent de term “skincare” letterlijk: “zorgen voor je huid” en wie wilt nou niet jezelf lekker verwennen?

       

      Vanaf welke leeftijd is het nodig om skincare te gebruiken?

      Je hebt het misschien al weleens voorbij zien komen: jonge meisjes die al talloze huidverzorgingsproducten gebruiken. We get it, het is super leuk om te doen, al helemaal met je girlfriends! Maar onder de 12 jaar is skincare nog echt niet nodig. Sterker nog, het gebruiken van té actieve ingrediënten kan je jonge huid beschadigen! Gebruik daarom onder de leeftijd 12 alleen een dagcrème. Daarnaast kan je natuurlijk om de tijd ook een lekker gezichtsmaskertje gebruiken. Selfcare night, here I come!

       

      Waar kan ik hulp krijgen met vragen over skincare?

      Bij Haarspullen.nl vinden wij het mega belangrijk dat jij je comfortabel voelt in je eigen huid. Daarom is het natuurlijk een must om jouw unieke huid goed te verzorgen. Mocht je nog vragen hebben over wat nou precies goed is voor jouw skin? Aarzel niet om ons een mailtje te sturen via [email protected]of bel ons tijdens kantooruren. Happy skin- en haircare!

      News & updates

      Recente artikelen