• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Woensdag 19 September 2024

      In 5 stappen van beschadigd haar naar gezond haar

      Heb jij last van droog, broos of beschadigd haar? Dat is erg vervelend wij van Haarspullen snappen als geen ander dat je hier ook onzeker over kunt worden, maar geen paniek! Iedereen heeft weleens te maken met haar dat wat extra liefde en verzorging nodig heeft. Of het nu komt door te veel stylen, verven of externe factoren zoals de zon, gelukkig is er altijd een oplossing. Met de juiste haarverzorgingsproducten kun je jouw beschadigde lokken weer laten stralen. In deze blog helpen wij jou samen met de Wella Ultimate Repair-lijn om in 5 stappen beschadigd haar te transformeren naar gezond haar! Ben je klaar om te ontdekken hoe je in no-time weer kunt genieten van prachtig, gezond haar?

       

      Stap 1: Hoe reinig je beschadigd haar met de juiste shampoo?

      Het herstel van je haar begint bij een goede reiniging. Het is belangrijk om te kiezen voor een milde shampoo wanneer je last hebt van beschadigd haar. Door te kiezen voor een milde, maar effectieve shampoo wordt het beschadigde haar gereinigd zonder dat het haar droog wordt. De Wella UltimateRepair Shampoo is verrijkt met herstellende ingrediënten die diep doordringen in de haarschacht en het haar sterker maken vanaf de wortel. Je haar wordt dus sterker waardoor de kans op haarbreuk vermindert. Pro Tip: Het is belangrijk om je haar niet te vaak te wassen, kies bijvoorbeeld een vaste wasdag! 

       

      Stap 2: Waarom is het belangrijk om beschadigd haar altijd te behandelen met zowel een haarmasker als een conditioner? 

      Na het reinigen is het tijd om je haar intens te voeden. Waarschijnlijk ben je gewend om na je shampoo altijd een conditioner te gebruiken, dan ben je al goed op weg. Voordat we beginnen met een conditioner om je beschadigde haar te voeden is het tijd voor extra verzorging: Wella Ultimate Repair Masker. Gebruik wanneer je last hebt van beschadigd haar wekelijks een haarmasker, zo geef je het haar een extra verzorgende boost! Na het gebruik van een haarmasker moet je ALTIJD een conditioner gebruiken. Door een masker te gebruiken openen de haarschubben, dit is goed want zo kunnen de voedende ingrediënten tot diep in de haarvezel doordringen en het haar versterken. Echter, moeten deze haarschubben ook weer gesloten worden zodat negatieve stoffen van buiten niet de haarvezel binnendringen, dit doe je met de Wella Ultimate Repair Conditioner. Pro Tip: Spoel je conditioner uit met koud water, zo zullen je lokken extra gaan glanzen! 

       

      Stap 3: Hoe versterk je beschadigd haar zodat het minder snel breekt?

      Om beschadigd haar verder te herstellen, kun je niet zonder een intensieve behandeling zoals de Wella Ultimate Repair Hair Rescue. Deze leave-in behandeling biedt direct herstel voor zeer beschadigd haar door de haarstructuur te versterken en het haar te beschermen tegen verdere schade. De formule is doordrenkt met krachtige ingrediënten die diep in het haar doordringen, waardoor het sterker en weerbaarder wordt. Gebruik het op vochtig haar na het wassen en spoel het niet uit voor een intensief herstel.

       

      Stap 4: Hoe bescherm ik mijn haar en voorkom ik haarbreuk?

      Nu je haar goed is gevoed en versterkt, is het belangrijk om het te beschermen tegen externe invloeden. Wanneer ons haar gezond is willen we dat graag zo houden en wanneer we ons best doen om ons haar te herstellen willen we het natuurlijk niet aan de andere kant weer beschadigen. Deze Protective Leave-In is een ideaal product om je haar gedurende de dag te beschermen tegen hitte van stylingtools, UV-stralen en vervuiling. Deze leave-in verzorging biedt een barrière tegen schadelijke invloeden, terwijl het tegelijkertijd je haar zacht en handelbaar houdt. Dankzij de Wella Ultimate Repair Leave-In kun je dus ook met een gerust hart je haar stylen met hitte tools! Breng een kleine hoeveelheid aan op handdoekdroog haar en style zoals gewenst.

       

      Stap 5: Moet ik mijn haar verzorgen als ik slaap? 

      Wist je dat je beschadigd haar ook ’s nachts kunt herstellen? Sterker nog, als je je haar niet goed verzorgt terwijl je slaapt kan het ook tijdens de nacht beschadigen. Dit voorkom je door bijvoorbeeld hetWella Ultimate Repair Night Serum aan te brengen op droog of handdoekdroog haar voordat je gaat slapen. Het haarserum doet zijn magie terwijl je slaapt en herstelt je haar van binnenuit. Het resultaat? Je wordt wakker met gladder, zachter en gezonder haar dat klaar is voor de dag! 

       

      Wat zijn de beste tips voor gezond haar? 

      Door het volgen van deze 5 stappen heb je een complete routine om je beschadigde haar te herstellen. Wil je deze volledige routine voordelig aanschaffen? Dat kan met de Wella 5 Stappen Set!  Hieronder hebben we nog 5 tips om je herstelde haar gezond te houden! 

       

      Tip 1: Voorkom je dat je haar beschadigd in de nacht

      Oeps, deze tip bestaat uit een paar sub-tips. Zo weet je in ieder geval zeker dat je haar niet afbreekt terwijl je slaapt! 

      • Slaap nooit met nat haar. Nat haar is kwetsbaarder en de kans op haarbreuk is dan dus groter. Je haar wrijft namelijk over je kussen en je dekens, wat tot haarbreuk kan leiden. 
      • Slaap onder satijn! Kies voor een satijnen kussensloop of een satijnen slaapmutsje. De zachte satijnen stof voorkomt haarbreuk en is daarnaast ook nog beter voor je huid dan katoen. Heb je geen satijnen kussensloop of vind je een slaapmutsje toch niet zo charmant? Gebruik dan een satijnen scrunchie en wikkel je haar losjes in een draaiknot! 
      • Verzorg je haar in de nacht. Gebruik een serumom je haar ook gedurende de nacht te verzorgen. Zo hydrateer je en herstel je je haar terwijl je slaapt zodat je ‘s ochtends wakker wordt met glanzende lokken! 
      • Heatless Curls. We get it, af en toe wil je je haar krullen. Als je het haar krult of styled  met hitte is het belangrijk om altijd een hittebeschermerte gebruiken. Het allerbeste is natuurlijk om geen hitte te gebruiken. Dankzij deze heatless curls kit word jij wakker met prachtige krullen. Naast dat deze manier van je haar krullen niet slecht is voor je haar, kost het ook nog eens 0.0 moeite! Kun jij weer een halfuurtje langer blijven liggen ‘s ochtends. ;) 

       

      Tip 2: Kies de juiste haarverzorging voor jouw haartype

      Wees kritisch op de haarverzorging die je gebruikt. Ieder haartype is uniek en heeft dan ook een unieke behoefte. Dit is gelijk ook de reden dat het ene product voor de ene een wondermiddel is en voor de ander simpelweg een miskoop. De Wella Ultimate Repair-Lijn is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om beschadigd haar te herstellen. Maar heb je bijvoorbeeld gekleurdhaar dat je wilt onderhouden, krullendhaar,grijs haar of, futloos haar? Dan is een andere haarverzorgingslijn jouw match! 

       

      Tip 3: Geduld en ontspanning

      Vergeet niet dat het herstellen van beschadigd haar tijd kost, maar met geduld en de juiste verzorging zal je zeker resultaat zien. Probeer je hoofd koel te houden, stress is namelijk voor niemand goed, maar ook zeker niet voor je haar!  

       

      Tip 4: Gezond haar van binnenuit

      Naast de juiste verzorging van buiten is het ook belangrijk om gezond te leven. Je kunt je haar letterlijk gezond eten! Dit doe je uiteraard met de juiste voeding en door voldoende groente en fruit te eten. Daarnaast zitten er ook bepaalde stoffen in noten en vis die een positief effect hebben op de gezondheid van je haar. Wil je naast je gezonde levensstijl je haar een extra boost geven van binnenuit? Dan zijn haarvitamineseen uitkomst! 

       

      Na het lezen van deze blog kun jij vast weer genieten van gezond haar waar je altijd al van droomde! Ben je opzoek naar nog meer producten voor het stylen van je haar, verzorgingsproducten voor een fijn me-time momentje of kan jouw make-up bag wel een upgrade gebruiken? Wij zijn er voor al jouw beauty benodigdheden! 

      News & updates

      Recente artikelen