• Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 16 September 2024

      Los jouw haar of hoofdhuid probleem op met Nioxin!

      In de beautywereld zijn onderwerpen als dunner wordend haar, haaruitval en haarverlies niet te missen. Problemen zoals haaruitval en dunner wordend haar beginnen vaak bij de hoofdhuid. Hoofdhuidproblemen komen ontzettend vaak voor en je komt er vaak vrij moeilijk vanaf, mega vervelend want je kunt er behoorlijk onzeker van worden. Gelukkig zijn er bij Haarspullen een aantal topmerken die een hoop kunnen doen voor je haar én hoofdhuid zoals Nioxin. Om dunner wordend haar en haaruitval te verminderen moeten we eerst de oorzaak gaan ontdekken. Ben jij benieuwd naar hoe je jouw haarprobleem zoals haaruitval kunt oplossen? Lees dan verder! 

       

      Wat zijn mogelijke oorzaken van dunner wordend haar?

      Om jouw haarprobleem te kunnen oplossen beginnen we bij de oorzaak. Maar wat zijn dan de oorzaken van haaruitval of dunner wordend haar? Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot dunner wordend haar. Hieronder hebben we een aantal veel voorkomende oorzaken uitgelegd, zo kun jij erachter komen welke oorzaak bij jou van toepassing is. Uiteraard gaan we de oorzaak ook oplossen zodat jij je weer zelfverzekerd kunt voelen met een volle bos gezond haar!  

       

      Oorzaak 1: Stress

      Stress is natuurlijk slecht voor je mentale gezondheid, maar wist je dat stress ook slechte gevolgen kan hebben op je fysieke gezondheid? Zo kan stress ook zorgen voor haarverlies! Dit komt doordat stress leidt tot een verhoogd testosterongehalte. Dit wordt omgezet in DHT, wat de haargroeicyclus verstoort. Bovendien kan stress ook de bloedsomloop van de haarvaten aantasten. Hierdoor wordt de opname van zuurstof, voedingsstoffen en vitaminen door de haarfollikel beperkt. Een hele mond vol, maar kort gezegd is het gewoon super belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en jezelf genoeg ontspanning geeft!

       

      Oorzaak 2: Milieu & omgeving 

      Heb jij ook het gevoel dat je haar dunner is in de winter? Dat kan best weleens kloppen! Wanneer de temperatuur namelijk daalt en de lucht droger wordt, kan je hoofdhuid droog, jeukend en gestrest aanvoelen. Benieuwd hoe je hier goed mee om kan gaan? Lees dan dit artikel

      Ook kunnen factoren als lucht- en watervervuiling een negatieve invloed hebben op de gezondheid van het haar. Denk aan: chloor, metalen en mineralen achterblijven op ons haar en hoofdhuid na het douchen of chemische stoffen uit de lucht. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de haarstructuur en -dikte.

       

      Oorzaak 3: Medicatie 

      Je haar is enorm gevoelig voor veranderingen in het lichaam. Hormonale geneesmiddelen, zoals bijvoorbeeld de anticonceptiepil, kunnen leiden tot dunner wordend haar. Ook medicatie als steroïden, specifieke chemotherapieën en geneesmiddelen voor de bloeddruk, diabetes, hartaandoeningen en acne kunnen invloed hebben op je haargroeicyclus. 

       

      Oorzaak 4: Voeding & dieet 

      Hoevaak heb je wel niet gehoord dat je genoeg groente en fruit moet eten? Nu hoor je het nóg een keer! ;) Je voedingspatroon speelt namelijk een hele grote rol in zowel je normale gezondheid, als de gezondheid van je haar. Je lichaam heeft voldoende aminozuren, biotine, ijzer, proteïnen, zink en gezonde vetten nodig om goed te werken. Wanneer je hier een tekort aan hebt, kan dit zorgen voor dunner wordend haar en haarverlies. Zorg er dus voor dat je genoeg van de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om je haar helemaal te laten opbloeien!

       

      Oorzaak 5: Erfelijke aanleg

      Een veelvoorkomende reden van haaruitval of dunner wordend haar is erfelijkheid. Vaak worden natuurlijk, leeftijdsgebonden hormonale veranderingen geërfd die haaruitval kunnen veroorzaken. Dat kan zowel via je vader als via je moeder worden geërfd. 



      Waarom is Nioxin de oplossing voor dunner wordend haar of haaruitval?

      Nioxin is een merk dat gespecialiseerd is in producten die zijn ontworpen om de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren en dunner wordend haar te behandelen. Daarnaast zorgt dit topmerk voor voller uitziend haar en vergroot het de haartextuur. Daar stopt het niet! Nioxin versterkt ook nog eens het haar terwijl het de overmatige talg van de hoofdhuid reinigt. Als echte koploper zijn klanten zeer enthousiast. Zo ervaart 70% van de gebruikers al dikker en voller uitziend haar in slechts 4 weken. De Nioxin-producten lossen haaruitval op door de volgende punten aan te pakken:

       

      • Gezondheid van de hoofdhuid

      Nioxin-producten zijn gericht op het verbeteren van de conditie van de hoofdhuid, wat essentieel is voor gezond haargroei. Een gezonde hoofdhuid kan helpen bij het verminderen van haaruitval en het bevorderen van dikkere haargroei. De Zuiverende Shampoo reinigt de hoofdhuid bijvoorbeeld van onzuiverheden, vuil, chemicaliën, metalen en productresten. Wat dus bijdraagt aan de oplossing voor de eerder genoemde oorzaak milieu & omgeving (oorzaak 2). 

       

      • Systematische behandelingen

      Nioxin werkt met verschillende systemen (System 1 tot en met System 4) die zijn afgestemd op verschillende haartypes en op de mate van haaruitval. Elk systeem bevat drie stappen: eenreinigendeshampoo, een conditioner en een scalp treatment. Deze aanpak zorgt voor een complete verzorging van zowel het haar als de hoofdhuid! 

      • Dermazuiverende Shampoo: reinigt de hoofdhuid van onzuiverheden, vuil en overtollig talg. Hierdoor wordt voorkomen dat de haarfollikel verstopt raakt. De hoofdhuid blijft gezondheid en het vochtgehalte op peil dankzij de milde, niet-uitdrogende formule. 
      • Thinning Conditioner: Dankzij deze conditioner wordt het vochtgehalte van zowel je haar als hoofdhuid in balans gebracht. De lichtgewicht formule hydrateert het haar zonder het te verzwaren zodat je optimaal kunt genieten van volume. 
      • Scalp Treatment: Deze leave-in behandeling versterkt de haarstructuur waardoor haarbreuk voor meer dan 90% wordt verminderd. Tegelijkertijd versterkt het serum de bloedcirculatie, wat haargroei stimuleert. Nioxin snapt dat je zo snel mogelijk resultaat wilt zien: de leave-in behandeling geef je haar vanaf de aanzet direct een volume boost doordat het de haartextuur vergroot. 

       

      • Krachtige lokken

      De producten van Nioxin bevatten ingrediënten die het haar versterken, beschermen tegen schade en de haarfollikels voeden. Dit kan helpen om verdere haaruitval te voorkomen en de algehele dikte en dichtheid van het haar te verbeteren. Nioxin heeft klinisch bewezen dat door gebruik van de systemen haaruitval door haarbreuk met meer dan 90% wordt verminderd! 

       

      • Maak de look compleet

      Naast het aanpakken van de gezondheidsoorzaken van haaruitval, bieden Nioxin-producten ook cosmetische voordelen, zoals het verbeteren van de volheid en textuur van het haar, waardoor het haar er dikker uitziet. Je haar krijgt direct een volume boost met de haarverzorging van Nioxin. Daarnaast heeft Nioxin ook verschillende stylingproducten. Deze haarstylingis geschikt voor iedereen (dus ook voor mensen die geen hoofdhuid of haarproblemen ervaren). De milde formules zijn zo ontwikkeld dat ze de gezondheid van zowel je haar als hoofdhuid bevorderen en niet leiden tot irritatie bij een gevoelige hoofdhuid. 

       

      Welk systeem van Nioxin is geschikt voor mijn haartype? 

      Nu zul je je vast afvragen wát je dan precies nodig hebt van Nioxin om dunner wordend haar of haarverlies op te lossen. Daarom hebben we een kort overzichtje gemaakt waarin je precies kunt aflezen wat jij nodig hebt om je haar helemaal te herstellen! Er wordt onderscheid gemaakt tussen lichtere en zwaardere mate van haaruitval en dunner wordend haar, maar ook tussen natuurlijk of behandeld haar. Met behandeld haar wordt haar bedoeld dat is gekleurd, ontkleurd of chemisch is behandeld. 

      • System 1 - voor normaal tot dun haar, lichte haaruitval of licht dunner wordend haar dat niet is behandeld. 
      • System 2 - voor fijn tot dun haar dat gevorderd dunner is of gevorderde haaruitval. Ontwikkeld voor natuurlijk haar dat niet is behandeld. 
      • System 3 - voor normaal tot dun haar, lichte haaruitval of licht dunner wordend haar is behandeld (gekleurd, ontkleurd), beschadigd of erg droog is. 
      • System 4 -  voor fijn tot dun haar dat gevorderd dunner is of gevorderde haaruitval. Ontwikkeld voor haar dat is behandeld (gekleurd, ontkleurd), beschadigd of erg droog is. 

       

      Zoals je ziet zijn de systemen 3 en 4 speciaal ontwikkeld voor mensen met gekleurd haar, zeer droog haar of beschadigd haar. Deze lijnen zijn dus veilig voor je haarkleur en tasten de kleur niet aan. Ze geven een extra hydraterende boost aan de droge haartypes. 

       

      Hoe snel zie ik resultaat?

      Nioxin is een absolute topper voor mensen die dunner wordend haar en/of haarverlies tegen willen gaan. Wel is het belangrijk om te weten dat de resultaten niet bij iedereen hetzelfde zullen zijn en dat consistentie super belangrijk is om überhaupt zichtbare resultaten te zien. Voor het beste resultaat is het ook belangrijk dat je de producten gebruikt zoals Nioxin ze voorschrijft. Uit klinisch onderzoek heeft Nioxin weten te bewijzen dat meer dan 90% minder haaruitval als gevolg van haarbreuk te realiseren valt. Hoewel de formules van Nioxin dermatologisch getest zijn en klinisch bewezen biedt het merk helaas geen oplossing tegen ernstige vormen van haaruitval  zoals die door erfelijkheid worden veroorzaakt. Wij raden aan om naar de dokter te gaan voor medisch advies wanneer je last hebt van intensief haarverlies. 

       

      Heeft Nioxin ook een oplossing voor roos?

      Roos is een van de meest voorkomende hoofdhuidproblemen waar mensen mee te maken krijgen. Het wordt gekenmerkt door witte of gele schilfers die loslaten van de hoofdhuid. Roos ontstaat vaak door een combinatie van factoren zoals een droge huid, overmatige talgproductie of een schimmel genaamd Malassezia. Dit kan leiden tot een jeukende, geïrriteerde hoofdhuid. Nioxin heeft een speciaal systeem ontwikkeld om roos te verminderen: Nioxin Scalp Recovery. Dankzij deze anti-roos producten wordt roos bestreden en klachten die passen bij een geïrriteerde hoofdhuid worden verminderd. Wanneer je last hebt van roos kan het vaak lastig zijn om stylingproducten te gebruiken. Deze leiden namelijk vaak tot irritatie van de hoofdhuid, wat de klachten van roos verergert. De stylingproducten van Nioxin hebben milde formules die de hoofdhuid niet triggeren en je gerust kunt gebruiken wanneer je last hebt van roos.

       

      Waar kan ik terecht met mijn vragen?

      Zijn er nog dingen onduidelijk over de producten van Nioxin of heb je behoefte om even te sparren met één van onze experts? Dat kan! Onze Beauty Experts staan iedere werkdag zowel telefonisch als via de mail voor je klaar. Stuur een uitgebreide mail met je vraag naar [email protected] en je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk advies, uiteraard geheel vrijblijvend. Wij zijn er voor jou! 

      News & updates

      Recente artikelen